שינה עם עדשות מגע

רוב האנשים שמרכיבים עדשות מגע יודעים שאסור לישון עם העדשות, אלא אם מדובר בעדשות המיועדות לשימוש ממושך הכולל התוויית שינה. עם זאת, לפעמים אפילו המשתמש המנוסה ביותר עשוי להירדם עם העדשות בסוף יום ארוך או לתפוס תנומה לא מתוכננת בבית או בזמן נסיעה.

ההסבר המלא: למה אסור לישון עם עדשות מגע?

החמצן שבאוויר חיוני לבריאות הקרנית (המשטח השקוף שבקדמת העין). בעוד שעדשות מגע רכות מודרניות מאפשרות למספיק חמצן לעבור דרך העדשה במהלך הרכבה יומית, בזמן השינה העיניים שלנו סגורות, ומצב זה מפחית את כמות החמצן הזמין שהקרנית זקוקה לו ועלול לגרום לבעיות בעיניים (חוץ מכאשר מרכיבים עדשות מיוחדות המיועדות לשימוש ממושך). מסיבה זו, הירדמות עם עדשות המגע יכולה להגדיל את הסיכון לסיבוכים כמו התפתחות כיב בקרנית, שעלול להכאיב מאוד. המצב אמנם נדיר מאוד ולרוב בר טיפול, אך לעתים קרובות הוא גורם להיווצרות צלקת שעשויה לגרום להשפעות ארוכות טווח על הראייה שלך.

מה כדאי לעשות אם נרדמים בטעות עם העדשות?

אם בטעות תפסת תנומה או נרדמת עם העדשות, ייתכן שתרגיש שעדשות המגע מעט יבשות יותר וקשות יותר להסרה מהרגיל. אם מתעורר אצלך ספק כלשהו, או אם אתה מבחין באדמומיות, כאב או ירידה בראייה, או שאינך יכול להסיר את העדשות מהעיניים, פנה לאופטומטריסט שלך לקבלת עזרה מיידית.

התחלת השימוש בעדשות מגע

בוא להתחיל ולהתנסות בעדשות מגע ACUVUE®‎ עוד היום.

*לתשומת לבך: ייתכן שיחולו עלויות בדיקת עיניים והתאמת עדשות מגע על-ידי איש מקצוע. ההצעה מיועדת לתושבי ישראל מגיל 18 ומעלה בלבד. התנסות אחת לאדם. התאמת העדשות בכפוף לשיקול דעתו המקצועי של האופטומטריסט בלבד. למימוש רק במכוני האופטיקה המשתתפים. ראה קישור לתנאים וההגבלות המלאים.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אתכם:

למה אסור לשחות עם עדשות מגע?

לכתבה המלאה:

מתכננים נסיעה או טיול בקרוב?

קבלו טיפים לטיול עם עדשות!